friet op productieband
Invriestechniek

Efficiënte vriessystemen

Moderne en slimme invriestechnologie verbetert de productkwaliteit en zorgt voor een efficiënter productieproces. Tegelijk bespaar je hiermee op de kosten voor verwerking van producten en op het energieverbruik. Geschikt voor vis, vlees, friet, pizza's en andere convenience producten.

Afgestemd op product en verwerking

Hoe beter je producten invriest, des te hoger de opbrengst en de prijs die je ervoor krijgt. Bij perfect invriezen spelen verschillende factoren een rol. Denk aan het soort product, de dikte en de verpakking. Omdat wij van elk product de eigenschappen voor perfect invriezen kennen, kunnen wij een vriesinstallatie ontwerpen die volledig is afgestemd op het product en de manier waarop jij het verwerkt. Dat noemen we smart IQF freezing. We testen de installatie vooraf, zowel in ons laboratorium als in jouw bedrijf. Daardoor levert onze invriestechniek het eindproduct waar jij op hoopt.

Invriezen met behoud van kwaliteit

Ultrasnel invriezen en navriezen (glaceren) is beter voor de celstructuur van vis, vlees of groente dan conventionele invriestechniek. Vocht en belangrijke voedingsstoffen blijven in het product aanwezig en er treedt minder indroging op. Omdat je niets verliest aan productkwaliteit en -volume, levert IQF freezing jou meer geld op dan de traditionele invriesmethode.

Producten ultrasnel invriezen en navriezen met behoud van kwaliteit? Ga voor IQF freezing.

Vraag het gratis kennisdocument aan

Verbeterde standtijd en efficiency

Met onze slimme invriestechnologie gaat het invriezen zo snel, dat er minder vocht vrijkomt dan bij een conventioneel systeem. De vriezer heeft daardoor minder last van ijsaangroei en een dubbel zo lange standtijd. Ideaal om de productiviteit aanzienlijk te verhogen. Dankzij het praktische ontwerp kun je de installaties snel en eenvoudig reinigen. Logischerwijs behaalt onze invriestechnologie de hoogste score bij HACCP-keuringen. Ook de opstarttijd is tweemaal sneller dan die van een conventionele vriezer.

Sluit cryogene gassen uit

Dikkere voedselproducten, zoals gehaktballen en frikadellen, vragen een hoge invriesintensiteit. Vaak gebeurt het invriezen ervan met cryogene gassen bij een temperatuur van -80°C. Dit leidt tot hoge operationele kosten en een hoog gasverbruik. Met de onze invriestechnologie kun je gelijkwaardige invriesresultaten behalen, zonder gebruik te maken van cryogene gassen. Dat resulteert in veel lagere operationele kosten.

Equans Refrigeration F-gas wetgeving koelen zonder opwarmen kaft

Je bedrijfsvoering veiligstellen? Benut de mogelijkheden om synthetische koudemiddelen uit te faseren.

Vraag het gratis kennisdocument aan
zalm invriezen op band bij rodé vis

Duurzaam invriezen en energie besparen

Ultrasnel invriezen met IQF-technologie vereist aanzienlijk minder energie, zonder verlies van prestatie. Hiermee kun je tot 20 procent energie besparen. Omdat onze vriesinstallaties gebruikmaken van natuurlijke koudemiddelen draag je aantoonbaar bij aan de verduurzaming van de voedselketen en verzeker je de continuïteit van jouw bedrijf.

Mogelijkheden voor warmteterugwinning

Bij het invriezen van versproducten en convenience producten is een snelle en koude luchtstroom belangrijk. Door zoveel mogelijk koude lucht langs het product te blazen, wordt de warmte uit het product zo snel mogelijk afgevoerd. Met een industriële warmtepomp kun je die warmte opvangen en opwaarderen voor andere processen waar warmte nodig is. Daarnaast kun je de restwarmte uit de koudecentrale hergebruiken. Equans biedt hiervoor technologie die warmte opvangt en gericht inzet bij een ander proces.

Equans Refrigeration kennisdocument warmte terugwinning kaft

Het energieverbruik terugdringen? Benut restwarmte voor jouw warmtevraag.

Vraag het gratis kennisdocument aan

Vriesproces optimaliseren

Als voedselverwerker kun je veel winst behalen uit het optimaliseren van het vriesproces. Bij de inrichting van het vriesproces worden de koudecentrale, de vrieslijnen en de randapparatuur dikwijls afzonderlijk van elkaar ontworpen en ingepast, terwijl de verschillende onderdelen nauw met elkaar samenhangen. Met onze invriestechnologie zijn de koudecentrale, vrieslijnen en randapparatuur nauwkeurig op elkaar afgestemd dankzij een intelligent besturingssysteem.

Maatwerk of standaarduitvoering

We ontwerpen en produceren compacte vriesinstallaties en verweven daarin alle moderne technologieën. Door deze goed op elkaar af te stemmen, sluit onze invriestechniek naadloos aan op al jouw eisen en wensen. En heb je een optimale balans tussen kwaliteit, efficiëntie en energieverbruik. Past een vriezer met standaardafmeting niet, dan bieden we je een op maat gemaakte vriezer.

Compacte opstelling

We benutten jouw beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk door slim te ontwerpen en te combineren. Dankzij standaardmodules kan elke unit in verschillende afmetingen worden uitgevoerd en eenvoudig met andere units worden gekoppeld. De componenten van de units blijven uitwisselbaar, zodat je profiteert van continuïteit en onderhoudsgemak.

Klantcase

De slimme vriesinstallatie van visverwerker Gebr. Kramer

twee mannen staan bij eindproduct IQF ingevroren vis

Ben je benieuwd hoe onze invriestechnologie zich dagelijks in de praktijk bewijst? Lees dan de klantcase van Gebr. Kramer. Bij deze opdrachtgever vernieuwden we de complete vriesinstallatie. De visverwerker heeft nu meer capaciteit en een betere productkwaliteit. Bovendien is er minder water en energie nodig, wat aanzienlijke besparingen oplevert.

Integraal besturingssysteem

Onze IT-specialisten ontwikkelen software om jouw vriesinstallatie volledig af te stemmen op overige installaties en productieprocessen. Daardoor sluit het invriezen van jouw producten naadloos aan bij de gehele bedrijfsvoering. Integratie van andere processen of installaties is ook mogelijk, zoals kistkantelaars, transportbanden en aanvoermachines. Zonder de bestaande software aan te passen of te vervangen, kun je met één druk op de knop jouw gehele invrieslijn besturen.

Eén aanspreekpunt

Je profiteert van meer efficiëntie en maximaal rendement uit het vriesproces doordat de koudecentrale, vrieslijnen en randapparatuur via een intelligent besturingssysteem nauwkeurig op elkaar zijn afgestemd. En mocht er ooit sprake zijn van storing in een van de onderdelen: voor het totale systeem heb je slechts één aanspreekpunt.

Vraag naar jouw mogelijke besparing

Om het effect van het invriesproces op jouw product te testen, maken we een proefopstelling. Daarnaast kunnen we met simulatieprogramma’s een analyse maken van het invriesproces. Op basis van deze modellen kunnen we jouw theoretische energieverbruik berekenen en een economische studie uitvoeren naar het optimale invriessysteem voor jou.

taarten op een band bij taartenproductie door maître paul
productieproces zalm invriezen
Is invriestechniek te algemeen?

Specialistische oplossingen

Klantcases

Bekijk de succesverhalen

twee mannen staan bij eindproduct IQF ingevroren vis
“We hebben het veel drukker sinds de ingebruikname van de nieuwe installatie.”
Lub Kramer, mede-eigenaar
Visverwerkingsbedrijf Gebr. Kramer
“Meedenken en blijven meedenken, dat is Equans.”
Johan Verheij, projectleider
Aardappelverwerker Aviko
“Wij kunnen nu al concluderen dat de resultaten van het invriezen met CO2 een enorme verbetering geeft.”
Louis van den Broek, hoofd technische dienst
Maître Paul
Jan Zandbergen overleg en kijken naar de waarden van de vriescellen
“De grootste meerwaarde zit in de betrouwbaarheid van de installatie.”
Dick de Vries, facility manager
Vleesimporteur en -exporteur Jan Zandbergen
productieproces zalm invriezen
“Kwaliteit is nummer één voor ons. Equans heeft alle beloften waargemaakt.”
Tjeerd Hoekstra, algemeen directeur
Rodé Vis
Werkwijze

Hoe wij aan de slag gaan

Wensen bespreken
Tijdens de kennismaking bespreken we graag jouw wensen. Wat wil je koelen en/of verwarmen? En wat zijn de specifieke wensen voor jouw product of productieproces?
Concept ontwerpen
We hebben regelmatig contact en denken met je mee. Dat resulteert in een conceptontwerp inclusief kostenraming. Daarbij houden we rekening met de capaciteit, het energieverbruik, het onderhoud en de veiligheid.
Concept bespreken
Heb je het conceptontwerp bekeken? Dan bespreken we het voorstel graag met je. Is de indeling van de ruimte naar wens? Is de capaciteit van de installatie voldoende? Of zijn er aanpassingen nodig?
Offerte opstellen
Zodra we weten welke aanpassingen nodig zijn gaan we aan de slag met het definitieve ontwerp en de engineering. Het definitieve voorstel en de offerte komen we persoonlijk toelichten.
Project uitvoeren
Ben je akkoord met de offerte? Dan gaan het we project uitvoeren, samen met de projectleiders, werkvoorbereiders, installateurs, monteurs en eventuele andere betrokkenen. Uiteraard communiceren we wanneer we wat gaan doen.
Installaties onderhouden
Na oplevering van het project staan we je graag bij om de installaties in topvorm te houden. Met onze all-in-onderhoudsservice waarborgen we het productieproces, de productkwaliteit en de veiligheid in jouw bedrijf.
Neem contact op

Kunnen we je helpen?